Gevoelig voor licht

Ben jij gevoelig voor licht?

Iedereen kent wel de momenten waarop je bijvoorbeeld net wakker bent en ineens volop kijkt in het licht van de badkamer. Je ogen zijn dan gevoelig voor licht en moeten wennen aan de overgang van het donker naar het licht. Dit is een normale reactie en ook te verklaren. Je pupillen worden ineens blootgesteld aan veel licht en zijn in die situatie dus gevoelig voor licht en moeten aan de overgang wennen.

Gevoelig voor licht – hoogsensitief

De hiervoor beschreven gevoeligheid voor licht is normaal en kent iedereen. Toch zijn er ook veel mensen die extra gevoelig zijn voor licht en deze gevoeligheid dus meer ervaren als een ander. Je kunt eerder last hebben van een lamp of bijvoorbeeld tl-licht dan een ander of je hebt buiten bij de eerste zonnestralen al behoefte aan je zonnebril. Extra gevoelig voor licht hangt vaak samen met een algemene hooggevoeligheid en zie je vaak terug bij hoogsensitieve personen ofwel hsp’s. Hsp’s zijn extra gevoelig voor bijvoorbeeld licht, geluid, voeding en drukte en nemen details in hun omgeving sneller waar als een ander. Gevoelig voor licht kan hier een onderdeel van zijn en duidt dus vaak op een algemene overgevoeligheid.

Aan de slag met je overgevoeligheid

Gevoelig voor licht en andere zaken is te veranderen. Niet de manier waarop je zintuigen reageren op bijvoorbeeld licht, maar wel de manier waarop jij ermee omgaat! Hooggevoeligheid is een soort karakterkenmerk/eigenschap waar je meer over te weten kunt komen en ook beter mee om kunt leren gaan. Daarvoor is speciaal de cursus HSP ontwikkeld, die jou in 10 dagen beter leert omgaan met je gevoeligheid. Je betaalt voor deze 10 dagen slechts € 19,95 en volgt de cursus zelfstandig vanuit huis wanneer dit jou uitkomt.

Ga nu aan de slag met je gevoeligheid en kom sterker in je schoenen te staan!