Piekeren stoppen

Je piekeren stoppen: hoe doe je dat?

Piekeren is eigenlijk het te veel nadenken over iets waar je je zorgen over maakt of over een probleem dat zich zal voordoen of voordoet. Piekeren stoppen betekent dus dat je minder nadenkt over het onderwerp of probleem. Piekeren heeft een negatieve lading omdat het te veel is: TE veel nadenken, je TE veel zorgen maken. Piekeren veroorzaakt stress en heeft een negatief effect op je lichaam en geest. Vaak ook pieker je over situaties of problemen die er nog niet zijn, maar waarvan jij verwacht dat ze zich gaan voordoen. Dit heeft echter vaak weinig nut en blijkt soms achter ook niet nodig te zijn geweest.

Problemen aanpakken en piekeren stoppen

Om te zorgen dat problemen worden opgelost of situaties worden verandert, is het uiteraard nodig om hierover na te denken. Constructief nadenken over een probleem of situatie brengt je oplossingen/ of brengt je in ieder geval een stap in de goede richting naar een oplossing. Bij piekeren blijf je er te veel in hangen en ben je niet constructief meer. Dus nadenken over problemen is zeker nodig, maar piekeren stoppen is ook nodig om verder te komen en niet te veel stress te ervaren.

Piekeren stoppen met de cursus stress

De online cursus stress is ontwikkeld om stress te verminderen en piekeren te stoppen. Piekeren veroorzaakt dus stress en heeft verschillende nadelige gevolgen voor o.a. je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Piekeren veroorzaakt stressklachten en stress symptomen en het is goed mogelijk om je piekeren te stoppen en dus stress te verminderen!

De cursus stress bied jou:

  1. Inzicht in je piekergedrag
  2. Inzicht in je stressklachten en -reacties
  3. Oplossingen om minder te piekeren
  4. Een manier om zelfstandig en vanuit huis een cursus te volgen
  5. Maar liefst 10 cursusdagen voor slechts € 19,95!
  6. Meer ontspanning en geluk!

Piekeren stoppen? Pak nu ook deze kans en begin direct met de cursus stress!