Ik ben verlegen

Denk jij wel eens: ik ben verlegen?

Veel mensen zeggen wel eens: ik ben verlegen. Verlegen zijn komt voor in alle leeftijdscategorieën en bevolkingslagen. Verlegenheid is deels aangeboren in het karakter maar kan ook worden versterkt door de opvoeding en omgeving waarin je je bevindt. Hoe mensen in je omgeving met je omgaan en de gebeurtenissen die je meemaakt, ook al op jonge leeftijd, zijn zeker van invloed op jouw zelfvertrouwen en verlegenheid.

Voorbeelden van verlegen gedrag

Verlegen gedrag en de uitspraak ‘ik ben verlegen’ kun je terug zien in verschillende situaties. Bijvoorbeeld tijdens sociale situaties als een verjaardag of feestje, waarin je graag met mensen zou willen praten maar dit niet durft. Je voelt je snel opgelaten, krijgt sneller een kleur en je lijkt je onzekerder te voelen dan de mensen om je heen. Ook kun je denken ‘ik ben verlegen’ tijdens bijvoorbeeld een vergadering of in je sportteam omdat anderen meer durven te zeggen en extroverter zijn. Je kunt je ongemakkelijk en onzeker voelen en deze sociale situaties daarom gaan vermijden. Dit geeft je op dat moment misschien een opgelucht gevoel maar op de lange termijn is dit uiteraard geen oplossing voor je verlegenheid.

Ik ben verlegen veranderen in; ik mag er zijn!

Verlegenheid hangt samen met jouw zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde.  Iemand met een positief zelfbeeld en een gezonde dosis zelfvertrouwen durft op te komen voor zijn mening en gevoelens (assertief zijn) en voelt zich op zijn of haar gemak in sociale situaties en groepen. Als je minder verlegen bent en meer zelfvertrouwen hebt gekregen door de cursus zelfvertrouwen vanuit huis te volgen, zul jij je ook beter in je vel voelen en meer zelfvertrouwen ervaren.

Online cursus zelfvertrouwen tegen verlegenheid en onzekerheid

De online cursus zelfvertrouwen bied jou:

  • minder verlegenheid en meer zelfvertrouwen
  • assertief gedrag
  • een unieke kans voor een 10-daagse zelfcursus voor slechts € 19,95
  • de mogelijkheid om hier zelfstandig vanuit huis aan te werken
  • een prettiger gevoel in veel verschillende situaties

Pak nu ook deze kans om je verlegenheid te overwinnen en start nu met de cursus zelfvertrouwen!