• Blue zones en stress

  Posted on april 12, 2013 by in Blue zones

  Blue zones - minder stress en meer ontspanning

  Minder stress in de Blue zones

  In ons nieuwsbericht van 4 maart jl. spreken wij over de Blue zones en hun kenmerken. Uit onderzoek blijkt dat inwoners van de Blue zones (5 plaatsen verspreid over de wereld) gemiddeld langer en gezonder leven. Er komen minder ziektes en minder stress voor dus dit was voor onderzoekers een interessante situatie. Daarom is er onderzocht waarom mensen in de Blue zones langer en gezonder leven, kortom; wat kunnen wij hier in de Westerse wereld veranderen aan onze leef-en eetwijze voor een positief effect op onze gezondheid?

  De negatieve invloed van stress

  Inwoners van de Blue zones ervaren minder stress. Stress heeft een negatieve invloed op je gezondheid en kan direct en indirect zorgen voor ziektes en andere kwalen. Minder stress is altijd goed voor je maar minder stress is nu net iets waar veel mensen moeite mee hebben. Minder stress, wie wil dit nu niet? Iedereen klaagt over drukte en stress, maar deels heb jij zelf de keuze om hier iets  aan te doen of niet. Jij bepaalt hoe je met situaties en bijvoorbeeld werkdruk omgaat, dus jij hebt deels ook zelf invloed op de mate waarin je stress ervaart.

  Toe aan minder stress?

  Zoals we net al beschreven, bepaal jij hoe je over situaties denkt en hoe je erop reageert. Jij kunt besluiten om minder stress te willen ervaren en meer te ontspannen! Wij helpen je hierbij graag op weg. De Psycompany bied jou de unieke kans om voor slechts € 19,95 een 10-daagse zelfcursus te ontvangen voor meer ontspanning en minder stress!

  Pak nu ook deze kans op minder stress en leer van de Blue zones!

Comments are closed.