• Tips bij stress

  Posted on november 30, 2012 by in Stress en ontspanning

  Stress en burn-out; tips bij stress

  Wat kun je doen tegen stress?

  Tips bij stress kunnen je helpen om overspannenheid of een burn-out te voorkomen. Zowel bij overspannenheid als bij burn-out kom je in een situatie van langdurige overbelasting waarbij je teveel van jezelf hebt gevraagd. Deze stress kan veroorzaakt zijn op meerdere gebieden zoals op emotioneel vlak, maar ook op geestelijk en lichamelijk vlak. Je kunt bijvoorbeeld voor een langere tijd op je werk over je grenzen zijn gegaan, maar ook kan dit gebeurt zijn in je sociale kring of bij op je opleiding.

  Veel stress

  In deze tijd is stress een begrip waar je dagelijks mee wordt geconfronteerd. Je hebt zelf last van stress of mensen in je omgeving klagen hierover. Ook blijkt dat steeds meer mensen overspannen worden of een burn-out krijgen; stressgerelateerde problemen. Tips bij stress kunnen je helpen om op een andere manier met drukke momenten en periodes om te gaan en hierdoor meer te ontspannen.

  Tips bij stress

  Tips bij stress zijn dan ook van groot belang om een toestand van langdurige overbelasting te voorkomen. Door hier tijdig mee aan de slag te gaan, kun je je stressklachten verminderen en ervoor zorgen dat je meer ontspannen zult worden. We zullen hieronder een aantal tips tegen stress benoemen.

  Tip 1 tegen stress

  Ga eens na waar jij je prioriteiten op dit moment legt en waar je ze eigenlijk wil leggen. Vind je dat je je tijd op de juiste manier besteedt of zou je ergens anders meer tijd aan willen besteden? Ga eens na of je vind dat je perfectionistisch bent en of sommige zaken misschien minder goed of snel zouden kunnen.

  Tip 2 tegen stress

  Gun jezelf ook eens pauze/rust! Geef jezelf even de tijd om bijvoorbeeld tussen je werk door tot rust te komen door even tijd voor jezelf te nemen. Loop even naar een andere ruimte of ga even kort naar buiten. Zorg ervoor dat je pauzes ook echt pauzes zijn!

  Tip 3 tegen stress

  Beweeg voldoende. Beweging maakt je weerbaarder tegen stress en zorgt voor ontspanning. Kijk wat je leuk vindt om te doen en ga ermee aan de slag!

  Tip 4 tegen stress

  Zorg dat je voldoende rust krijgt door in ieder geval op tijd naar bed te gaan. Een regelmatig eet- en slaapritme is goed voor je gezondheid en voldoende slaap zorgt ervoor dat je er de volgende dag weer tegenaan kunt.

  Cursus en meer tips bij stress

  Als je meer tips wilt om beter te leren ontspannen en stress/burn-out/overspannenheid tegen te gaan, lees dan nu de informatiepagina over de cursus stress en ontspanning en zorg dat ook jij leert om beter met stress te leren omgaan!

Comments are closed.